Matlagning på frihand 

Facebook Twitter Gplus Flickr LinkedIn RSS
Home Alla artiklar Bättre mos på pulvermos 1

Bättre mos på pulvermos 1

”Det här moset måste vi spara lite av till imorgon”, sa lilldottern första gången hon smakade det. Nästa dag ville hon ha samma rätt igen. En far kan inte få bättre utvärdering än från en kräsen nioåring.

Det hela är mycket enkelt. Följ inte receptet på paketet! Det här moset går att äta som det är, utan sås eller annat till. Du får aldrig ett ”fluffigt” mos med pulvermos, men det går inte heller att göra ett lika gott mos på bara färska potatis och samtidigt behålla fluffigheten. Fluffigt = torrt. Gillar du torr mat är du sannolikt inte heller intresserad av matlagning :-)

  • Tag en stor eller två små potatisar och fintärna.
  • Koka potatisen 5 minuter i en kastrull tillsammans med 5 dl vatten och en rejäl klick smör.
  • Häll under tiden i följande kryddor: salt, vitpeppar, malen muskot, pressad vitlök, torkad eller färsk gräslök. (Det är mycket viktigt att noga avsmaka mängden vitpeppar och salt för vissa pulvermos innehåller redan dessa kryddor och det kan bli för salt eller starkt)
  • Tag av kastrullen från plattan och häll i pulvermos under elvispning så att det blir alldeles för tjockt och torrt.
  • Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt grädde, mjölk och riven ost, fortsätt vispa till lagom konsistens.
  • Avsluta med att slänga i en näve oregano.

Se detta som ett grundrecept. På sajten kommer det att finnas en rad rätter som har detta recept som grund.

Och du som inte heller gillar att följa recept kan inspireras av detta och hitta på något eget.

© Tomas Carlsson 1972-2009

Related posts:

  1. Köttfärssås som lyxmat
  2. Rätt sätt att steka köttfärs på
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
3 Comments  comments 

3 Responses

  1. Victor

    Jag följde receptet så gott det gick men jävlar vad äckligt det blev. Det smakar nästan bara oregano, har ni testat receptet själva för en hel näve oregano måste ju vara på tok för mycket!

  2. [...] du dessutom förslagen i Bättre mos på pulvermos 1, så blir det extra [...]

  3. [...] ett matmisstag kan glädja så mycket oktober 16th, 2009 • Related • Filed Under Bättre mos på pulvermos 1Rätt sätt att steka köttfärs påFärglek gör potatis godare och gulare Filed Under: @Just Nu [...]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© Tomas Carlsson