Matlagning på frihand 

Facebook Twitter Gplus Flickr LinkedIn RSS
Home @Just Nu Marinerade frön piggar upp salladen

Marinerade frön piggar upp salladen

 

Oftast vill man ha sallad till maten, men det är jobbigt att i ett litet ensamhushåll hela tiden ha en massa olika grönsaker hemma så att man kan variera grönfodret, hållbarheten är ju inte så lång.

Man kan istället ta mest bladsallat och groddar (och om det finns hemma även tomat, paprika eller gurka) och variera smaken med sånt som är mer hållbart, till exempel små osttärningar, apelsinbitar, grovt hackade nötter eller frön

En favorit är marinerade solrosfrön. Då lägger mandem  i en burk och häller över en rejäl skvätt balsamvinäger. Fröna behöver dra några timmar, men håller sig sedan i flera dagar, så man kan ha burken i kylen och fylla på ett par gånger per vecka.

 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

One Response

  1. Låter smaskens! Trevlig blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Tomas Carlsson