Om Pulvermos

Historien bakom den här sajten började redan 1972-73.
Jag fick förtroendet att som ung tonåring klara mig själv hemma en vecka och fick en summa pengar att köpa mat för om maten tog slut i skafferi och kyl.
Men jag behövde pengar till LP-skivor, så jag köpte största paketet pulvermos, åt i övrigt i skolan och tog resten av pengarna till förkovring inom musikens värld.
Kanske var det också musiken som fick mig att experimentera med pulvermos. I vart fall har jag nog under årens lopp gjort det mesta som går att göra, utom att just följa receptet på baksidan av pulvermospaketet.

De allra flesta gångerna har moset blivit mycket godare än original. Men någon gång blev det äckligt och fick kastas.

När tankarna om en matsajt föddes dök tanken på mina pulvermos-experiment upp. Ett bra namn (tack Annika) tycker jag att Pulvermos.se är. Men sajten handlar inte om pulvermos. Det handlar om hur man kan variera maträtter istället för att följa receptet slaviskt.

Kommentera gärna och kom med inspirerande idéer – gärna lite udda och utmanande.

Bland alla de andra recepten kommer du då och då att hitta nya tillagningsmetoder för pulvermos. Jag avslöjar inte alla hemligheter på en gång.

/Tomas Carlsson