Fläskfilé måste vara det kött som har minst smak av alla sorter. Egentligen är det meningslöst att tillaga det köttet utan en massa annat runtom som smakar. Köttet bidrar bara med tuggmotstånd och textur (och protein naturligtvis). Det är anledningen till att de flesta rätter med fläskfilé är av typen ”sparrisgratäng”.
Orsaken till detta är bland annat att fläskfilé har så lite fettinnehåll. Det är i fettet smakerna sätter sig allra helst.
Men det går utmärkt att marinera fläskfilé. Men glöm det där med att göra marinaden några timmar innan. Just detta kött behöver flera dagar på sig. Jag brukar marinera i tre dagar. Då går smakerna från marinaden in i köttet. Men när du komponerar marinaden tänk då på Grilltips 1.
[…] 1: Grillolja lurar dig att elda maj 22nd, 2011 • Related • Filed Under Grilltips 2: Så blir smaklös filé smakrikAtt ett matmisstag kan glädja så mycketRätt sätt att steka köttfärs påSå roar du dig med en […]