Falukorv tandoori ger torsdagsknorr

Tandoorikryddad falukorv med currylök och hemgjorda friterade potatisar

 

 

En tråkig falukorv i kylen blir en festlig rätt en torsdagskväll.
Skär den i tärningar eller stavar (då kan du kalla den kebab inför barnen).
Stek den långsamt i olivolja. Krydda med tandoori masala tidigt under stekningen.

Stek samtidigt lökringar i lite curry.

Ett par överblivna potatisar gör du tunna klyftor av och friterar. Fritera så här:
1. 180 grader i fem minuter.
2. Ta upp och låt vila i två minuter.
3. Fritera i ytterligare två minuter.
4. Krydda med pommeskrydda, men måttligt så att det inte blir för salt. Korven är salt.

Såsen är en underbar Alioli från A La Catering i Kalmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *