Matlagning på frihand 

Facebook Twitter Gplus Flickr LinkedIn RSS
Home @Just Nu Så gör du ett guldägg

Så gör du ett guldägg

Guldägg på Vänerns visGuldägg på Vänernvis med löjrom från Vänerns siklöja.

Löjrom kallas Vänerns guld. Nu har jag sån tur att en kompis har en bror som fiskar siklöja i Sjötorp och därifrån kommer löjrommen i mitt ”guldägg”. Kompisen, ja det är webbkonsulten Håkan Persson, som hjälper sin bror att sälja löjrommen via en webbplats, Svensk Löjrom, www.lojrom.nu.

Jag har flera idéer på annorlunda recept där löjrom ingår, men det enklaste är att göra ett guldägg. Håll utkik efter kommande löjromsrecept.

  • Löskoka ett ägg och skala det.
  • Dela det och låt äggulan rinna ut.
  • Fyll gropen i vitan med löjrom.
  • Pynta med grönt, i det här fallet en förädlad sort av ananasmynta (som faktiskt är mera lik basilika).
  • Aningens, aningens svartpeppar över ger det extra piff.

©Tomas Carlsson

 

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Tomas Carlsson