Matlagning på frihand 

Facebook Twitter Gplus Flickr LinkedIn RSS
Home Alla artiklar Färglek gör potatis godare och gulare

Färglek gör potatis godare och gulare

Det smakar lite godare om potatisen är lite gulare. koktstektpotatis_webDet är enkelt att ordna. Lägg ett kryddmått gurkmeja i kokvattnet. Potatisen på bilden är förkokta i gurkmejat vatten (ej virvlat vatten, obs) sedan virvlade i stekpanna med lagom het olivolja.

Gulpotatisleken passar särskilt bra under påsken.

Den som undrar vad de gröna prickarna är får inte veta annat än att det är diverse torkade örtkryddor jag råkade spilla på just före servering.

Related posts:

  1. Piratmat för stressad
 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. admin

    Ja, men det är krångligare med virvlat vatten. Om det är vänstervirvlat måste du före kokpunkten virvla själva knölarna åt andra hållet, dvs åt höger, och tvärtom om det är högervirvlat ;-)

    Tomas

  2. Funkar det även med virvlat vatten, om man inte har annat hemma? Och ska det i så fall vara höger- eller vänster-virvlat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© Tomas Carlsson